ekint embléma

Az elektronikus személyazonosítás adatvédelmi követelményei

elemzés 2008-01-03 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Adatvédelmi szempontból értékeltük a közigazgatás informatizálásával kapcsolatos terveket, koncepciókat, megvalósítási tanulmányokat.

E tanulmányt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megbízásából készítettük, 2007 júliusa és szeptembere közötti időszakban azzal a céllal, hogy adatvédelmi szempontból értékeljük a közigazgatás informatizálásával kapcsolatos terveket, koncepciókat, megvalósítási tanulmányokat, kiemelten az elektronikus ügyfélazonosítás modelljeit és az ehhez a problémakörhöz kapcsolódó személyesadat-kezelési megoldásokat.

A tanulmány célja továbbá, hogy felmérje az egyes koncepciók, tervek adatvédelmi kockázatát, valamint hogy megoldási javaslatokat fogalmazzon meg az  adatvédelmi problémák kiküszöbölésére. Ezen túlmenően a tanulmány törekszik arra is, hogy általános szempontrendszert nyújtson a döntéshozóknak és a fejlesztőknek egyaránt, amelynek segítségével az elektronikus kormányzati szolgáltatások újabb koncepcióinak kialakítása során már a tervezés fázisában érvényesíteni tudják az adatvédelmi elveket, az alkotmányos követelményeket és a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket.

A tanulmány a honlapunkról letölthető.

Az elektronikus személyazonosítás adatvédelmi követelményei

Legolvasottabb bejegyzések