ekint embléma

Munkatársak

Majtényi László

Jogász, az intézet elnöke

Főbb szakterületei: alkotmányjog, az információs jogok és az ombudsman intézmények. Több egyetemen tanít, ügyvéd.

A Magyar Tudományos Akadémia doktora. 2008-ban és 2009-ben az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke (ez idő alatt az Eötvös Károly Intézetben szüneteltette a tevékenységét), 1995-2001 között a Magyar Köztársaság első adatvédelmi biztosa, ezt megelőzően az Alkotmánybíróság főtanácsosa (1990-1995), egyetemi tanár, jogtanácsos (1975-1980). Számos, itthon és külföldön közreadott, könyv, könyvrészlet, publikáció szerzője.

Miklósi Zoltán

Politikai filozófus

Az Eötvös Károly Intézet kutatója.

Jelenleg politikai filozófiát tanít a Közép-Európai Egyetem Politikatudományi Tanszékén. Doktori tanulmányait Budapesten, az ELTE-n, illetve New Yorkban, a New School University filozófia tanszékén folytatta, 2005-ben szerzett doktori fokozatot az ELTE-n. 2000 és 2002 között a Freedom House szakértőjeként a 2001-es és 2002-es Magyarországról szóló országjelentések fő szerzője volt.

Köves Nóra

Emberi jogi szakértő

Az Eötvös Károly Intézet projektmenedzsere és emberi jogi szakértője.

Tanulmányait a BKF kommunikáció és üzleti kommunikáció szakán kezdte, majd Törökországban az Istanbul Aydin University-n és Magyarországon az ELTE-n folytatta, ahol nemzetközi emberi jogi specializáción tanult, a nemzetközi tanulmányok mester szakon. Tanulmányai mellett kezdetben önkéntesként, majd aktivistaként és szakértőként több civil és nemzetközi szervezetnél dolgozott, Amerikában és Törökországban hajléktalan és menekült emberekkel, Koszovóban emberrablás áldozataival foglalkozott, Franciaországban pedig Magyarország Állandó UNESCO Képviseletének munkájában vett részt. Másfél évig Magyarország ENSZ Fiatal Delegáltja, majd a Terre des hommes dél-kelet európai regionális irodájának munkatársa volt. 2013 óta a Fundamentum emberi jogi folyóirat szerkesztője.

Lázár Domokos

Jogász

Az Eötvös Károly Intézet junior kutatója.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának hallgatója. Kutatási területe az antidiszkrimináció és az esélyegyenlőség jogi és szociológiai aspektusai.

Pásztor Emese

Jogász

Az Eötvös Károly Intézet junior kutatója.

Jogász, az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola doktorjelöltje. 2011-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Több nemzetközi ügyvédi irodánál tevékenykedett gyakornokként, később pedig tanácsadóként dolgozott a közigazgatásban, rendészeti jogi területen. PhD tanulmányait 2014-ben kezdte, kutatási területe a magánszféra védelme és a magánszférát érintő állami beavatkozások terjedelme. 2016-ben jogi szakvizsgát tett, 2017 júniusa óta európai emberi jogi mesterjogász (LL.M.). Magyarul, angolul és spanyolul beszél.

Zsugyó Virág

Jogász

Az Eötvös Károly Intézet junior kutatója.

A Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola doktorjelöltje. Kutatási területe az alkotmánymódosítások bírói felülvizsgálata. 2014 óta a Fundamentum emberi jogi folyóirat szerkesztője.

Szabó Palócz Orsolya

irodavezető

irodavezető

irodavezető