ekint embléma

Németh Szilárd bocsánatot kér az EKINT-től

hírek 2018-11-28 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Németh Szilárd a megítélt sérelemdíjat és a perköltséget is átutalta a bankszámlánkra.

Megkésve bár, de a Fidesz alelnöke bocsánatot kér az EKINT-től. A Fővárosi Törvényszék november 19-én végrehajtást rendelt el Németh Szilárd ellen, mivel a másodfokú, jogerős ítélet ellenére sem kért bocsánatot hazugságaiért és a megítélt sérelemdíjat sem fizette meg.

Németh Szilárd ellen azért indítottunk pert, mert tavaly márciusban a Mandineren internetes oldalon megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az intézet a közhasznúsági jelentésében megjelöltnél "sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, vagyis azzal vádolt minket, hogy meghamisítottuk a jelentésünket. A Fidesz alelnöke még aznap az ügyvédjén keresztül üzente meg nekünk, hogy mégis hajlandó elnézést kérni és kifizetni a hazudozás miatt kiszabott pénzbüntetést. Németh Szilárd a megítélt sérelemdíjat és a perköltséget is átutalta már a bankszámlánkra. A bocsánatkérés kedd délután az MTI OS-ben jelent meg a következő szöveggel:


"A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.202/2018/4/II. sorszámú ítélete azt állapította meg, hogy azzal sértettem meg az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft. felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, hogy 2017. március 14-én a mandiner.hu internetes oldal részére adott interjúban valótlanul állítottam, hogy a felperes keretében működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nem annyi támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető szervezetektől, mint amit a közhasznúsági jelentéseiben feltüntetett, hanem 145.000.000,- forintot vagy ennél is többet. Az előzőek miatt sajnálkozásomat fejezem ki az elkövetett jogsértésért, és elnézést kérek az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től és Majtényi Lászlótól.
Németh Szilárd”


Kép forrása: mandiner.hu

Legolvasottabb bejegyzések