ekint embléma

Németh Szilárd rossz példát mutat a jogállam tiszteletéből és állampolgári kötelességtudatból

hírek 2018-11-19 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Németh Szilárd az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet nem hajtotta végre. Emiatt vele szemben végrehajtási eljárást indítottunk.

Németh Szilárd ismert közszereplő és számos közmegbízatást betöltő státusférfi, jelenleg országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Birkózószövetség elnöke. Németh Szilárdot azért kellett beperelnünk, mert 2017. március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az Eötvös Károly Intézet a Közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, azaz nyilván meghamisítottuk közhasznúsági jelentésünket. Ezt az állítását azzal a hamissággal is tetézte, hogy azt is mondta, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amely tájékoztatást a bizottságban ülő ellenzéki képviselők ugyancsak meghallgatták. Híresztelése számunkra azért is fenyegető volt, mert jogszerűen Magyarországon csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, súlyos bűncselekmények gyanúsítottjait szabad lehallgatni.

Az Eötvös Károly Intézet 2017. december 1-én a Fővárosi Törvényszéken elsőfokon megnyerte a Németh Szilárd állításai miatt indított pert, mivel Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani.

Ezt a pereskedést 2018. április 17-én másodfokon immár jogerősen ugyancsak megnyertük.

Németh Szilárd az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre. Emiatt vele szemben az Eötvös Károly Intézetnek végrehajtási eljárást kellett indítania.

A Fővárosi Törvényszék 2018. november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd, saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását.  Egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú kft-nek a jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belüI az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

A bíróság elrendelte az adósság végrehajtását.

Továbbra is várjuk a 2018. áprilisa óta esedékes sajnálkozás kifejezését, valamint a sérelemdíj és a perköltség átutalását.

A bíróságok előtt az eljárásban az Eötvös Károly Intézetet Dr. T. Tóth Balázs ügyvéd képviselte, akinek kiváló munkájáért köszönetet mondunk.
 

Kép forrása: index.hu

Legolvasottabb bejegyzések