ekint embléma

A gyerek nem a politikus játékszere! - Válasz Szél Bernadett kérdésére (elemzés)

elemzés 2019-05-24 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Elemzésünkben Szél Bernadett képviselő Székely Lászlóhoz intézett kérdésének megválaszolásával bizonyítjuk az ombudsmani vizsgálat szükségességét.

Szél Bernadett országgyűlési képviselő több alkalommal, azzal a kéréssel fordult az alapvető jogok biztosához, Székely Lászlóhoz, hogy hivatalból indítson átfogó vizsgálatot a gyermekjogokkal kapcsolatban felmerült visszásságok kivizsgálása érdekében, mivel az utóbbi időben bevett gyakorlattá vált a gyerekek kampánycélú felhasználása.

Elemezésünkben Szél Bernadett képviselő alapvető jogok biztosához intézett írásbeli kérdésének megválaszolására teszünk kísérletet, azzal a céllal, hogy bizonyítsuk, az ombudsman vizsgálatának szükségességét. Az ombudsman által kiadott közleményről bebizonyosodott ugyanis, hogy alkalmatlan eszköz arra, hogy visszatartsa a politikusokat a jogsértéstől, hiszen számos esetben az európai uniós választási kampányban is felhasználták népszerűségük növelésére a gyerekeket. 

Az elemzés teljes szövege az alábbi linken olvasható:

http://ekint.org/lib/documents/1558687439-EKINT_A_gyerek_nem_a_politikus_jatekszere_-_Valasz_Szell_Bernadett_kerdesere.pdf


Kép forrása: zoom.hu

Legolvasottabb bejegyzések