ekint embléma

Jogod? Van! Filmezz jogállamot!

2011-12-05 Fb Sharing

A Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közös pályázata.

A Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közös pályázata. Pályázati határidő: 2012.01.10.

A jogállami értékek ismerete alapvető fontosságú. A pályázat célja, hogy ezen értékeket minél szélesebb közönség ismerje meg. A pályázat kiírói olyan szinopszisokat várnak, melyek érthető, világos és szórakoztató módon mutatják be, hogy például miért fontos az információszabadság, szólásszabadság, a sajtószabadság, a személyi szabadsághoz való jog, mit jelent a hátrányos megkülönböztetés tilalma, az emberi méltóság és a vallásszabadság, röviden: miért védjük az emberi jogokat és mit vesztenénk nélkülük.

Mivel lehet pályázni?

Legfeljebb 7 000 karakter hosszúságú, magyar nyelvű, kisfilmről és/vagy animációs filmről készített szinopszissal lehet pályázni.

Az „A” kategória pályázóinak a szinopszis mellett maximum 3 darab, egyenként legfeljebb 5 perc terjedelmű referenciamunkát is be kell küldeniük.

A díjazott szinopszisok készítőivel a Magyar Helsinki Bizottság szerződést köt a maximum 5 perc terjedelmű kisfilm/animáció elkészítésére.

Kik pályázhatnak?

„A” kategória: Szakmai referenciával rendelkező, filmkészítésben jártas alkotók, műhelyek
„B” kategória: 16 év feletti középiskolai tanulók, főiskolai, egyetemi hallgatók

Értékelés

A pályaműveket szakértőkből álló, négyfős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Báron György filmkritikus, Majtényi László, az EKINT elnöke, Mészáros Antónia újságíró és Török Ferenc filmrendező.

Díjak

Az „A” kategóriában:

díj: bruttó 500 000 Ft
díj: bruttó 400 000 Ft

A „B” kategóriában:

Különdíj: bruttó 100 000 Ft

Pályázat beküldése, határidők

A pályázatokat postai úton kell beküldeni a Magyar Helsinki Bizottság címére (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky 36-38. I/2. ). A pályázati dokumentációra írják rá: „Filmezz jogállamot!” pályázati anyag.

A pályázat leadásának határideje: 2012. január 10.

Eredményhirdetés: 2012. február 15.

Kisfilm/animáció elkészítésének határideje: 2012. április 30.

Részletes pályázati kiírás
Pályázati adatlap
Előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozat
Szerződésminta

Legolvasottabb bejegyzések