ekint embléma

Két alkotmány. Meghívó konferenciára

2011-03-13 Fb Sharing

2011. március 21-én Két alkotmány (1989 – 2011) Alkotmányos folyamatosság és megszakítottság címmel konferenciát tartunk.

2011. március 21-én, hétfőn 10 órától Két alkotmány (1989 – 2011) Alkotmányos folyamatosság és megszakítottság címmel konferenciát tartunk, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Két alkotmány (1989 – 2011)
Alkotmányos folyamatosság és megszakítottság

A sikeres alkotmányok társadalmi, nemzeti sorsfordító eseményekhez, a társadalom egészét megérintő közösségi élményekhez kapcsolódnak. A 89-es jogállami alkotmány ilyen. A jogállami forradalom, amely nemcsak a közjogban, de a társadalmi életben és a gazdaságban is alapvető demokratikus fordulatot eredményezett, védelemre érdemes alkotmányt hozott létre. Az alkotmány vázát – különösen az első alkotmánybíróság tevékenysége alapján – az alkotmánybírósági határozatok és a jogélet eleven jogi rendszerré növesztették, amelyet egyfelől, ha lehet, meg kell védenünk, másrészt azért kell dolgoznunk, hogy minél nagyobb hányadban határozza meg életünket a jövőben is. Ha pedig lerombolják, döntő elemeiben valamikor vissza kell majd építenünk.

2011. március 21-én, hétfőn 10 órától konferenciát tartunk, amelynek témái és előadói:

1.   Új állam születik?

Majtényi László, Tóth Gábor Attila, Miklósi Zoltán

2.   Ki és hogyan gyakorolja a hatalmat?

Fleck Zoltán, Hanák András, Körtvélyesi Zsolt 

3.   Hol végződik az állam?

Kis János, Sólyom Péter, Majtényi Balázs

A vitát vezeti: Majtényi László és Szabó Máté Dániel

Tisztelettel meghívjuk Önt e konferenciára, amelynek színhelye a Nyílt Társadalom Archívum (OSA) Budapest V. kerület, Arany János u. 32. szám alatt található székháza.

Kérjük, hogy március 18-ig jelezze részvételi szándékát az info@ekint.org címen.

Legolvasottabb bejegyzések