ekint embléma

Nyílt levél Becsó Zsolt országgyűlési képviselő részére

álláspont 2015-12-07 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Az Eötvös Károly Intézet nyílt levele Becsó Zsolt országgyűlési képviselő részére

Tisztelt Képviselő Úr!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint „a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható.”

Az Eötvös Károly Intézet álláspontja szerint az ön által kezdeményezett Adventi Mikulásjárat elnevezésű akció, amelynek során a gyerekek pihenőidejében jelenik meg az óvodákban ajándékokat osztogatva, nemcsak a jó ízlést sérti, de az Alaptörvényt is. Az akcióval ugyanis a gyerekek akaratukon és a szülők belegyezése nélkül válnak kampányeszközzé. Természetesen nem a képviselői jótékonykodás ellen, hanem a jogszabályok betartása mellett emelünk szót: önnek és képviselőtársainak ugyanis lehetősége van adományokat eljuttatni a közoktatási intézményekbe névtelenül is és tanítási időn kívül is.

Az Eötvös Károly Intézet 2015-ben nyílt levelet küldött minden országgyűlési képviselőnek – így önnek is – a demokráciára nevelő oktatás érdekében, amelyben pártállástól függetlenül arra kérjük a politikusokat, vállalják, hogy a törvény szellemét betartva tartózkodnak a közoktatási intézményekben tett kampánycélú látogatástól.

A levelet az alábbi linken találja: http://iskolaespolitika.hu/ajanlasok/

Arra szeretnénk önt kérni, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz, és a jövőben ne kezdeményezzen látogatást közoktatási intézménybe azzal a céllal, hogy gyerekekkel találkozzon.

Tisztelettel:

Eötvös Károly Intézet

Budapest, 2015. december 7.




Legolvasottabb bejegyzések