ekint embléma

Soros György kilencvenedik születésnapján

hírek 2020-08-13 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Köszöntjük a kilencvenéves Soros Györgyöt.

Eddig soha senkit nem köszöntöttünk születésnapján. Most eljött az ideje, hogy ezt a hagyományt megtörjük.

Az Eötvös Károly Intézet küldetésnyilatkozatának első mondata így szól: „Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában, azért, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására.”

Olyan ország polgáraiként szólunk, amelynek kormányzata egyre kevésbé szabad választásokon elnyert hatalmával visszaélve zsarnoki vonásokat mutató autoriter rendszert erőltetett a magyar népre. Megszüntette az alkotmánybíráskodást, lerombolta az ombudsmani intézményrendszert, politikai ellenfelei zaklatójává züllesztette a közpénzek felhasználásának számvevőszéki ellenőrzését, felszámolta a sajtószabadság és az akadémiai szabadság, a szabad felsőoktatás intézményi oldalát, és az uralma alá hajtott közmédiában, valamint az általa fenntartott heccsajtóban rendszerszintűvé tette a politikai gyűlöletbeszédet. A jelenlegi kormányzat támadja a bírói függetlenség maradékát, sanyargatja a szegényeket, udvari művészetet épít, ellenőrzése alá vonja a kultúra független műhelyeit, stigmatizálja és rágalmazza a független civil szervezeteket, és mindezeken túl is ellenségének tekint minden intézményi és személyes autonómiát. 

Az állami gyűlöletkampányok leggyakoribb célpontja a magyar haza és egész Európa elsőszámú ellenségének beállított Soros György.

Magyar polgárokként, a pártállam lebontásában szerzett érdemeire, a magyar kultúra, a tudomány, az oktatás, az egészségügy, a civil társadalom támogatásáért, a szabad és független Magyarországért tett erőfeszítéseire gondolva köszöntjük a kilencvenéves Soros Györgyöt.


Budapest, 2020. augusztus 12.

                                                                       Eötvös Károly Közpolitikai Intézet

 

Legolvasottabb bejegyzések