ekint embléma

A március 14-i Legyen köztársaság! fesztivál videóanyagai

hírek 2016-04-18 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Videók a 2016. március 14-én tartott Legyen köztársaság!-fesztiválról.

Az Eötvös Károly Intézet március 14-én ismét megrendezte „Legyen Köztársaság!” című kulturális-közéleti fesztiválját. Most lehetővé tettük, hogy azok is meghallgassák a fesztivál beszélgetéseit – és a Meglepetésvendég előadását –, akik személyesen nem tudtak ott lenni a Gödör Klubban. A több száz érdeklődő előtt megtartott rendezvényen olyan művészek léptek fel, mint Bíró Kriszta, Bródy János, Darvasi László, Fullajtár Andrea, Kováts Kriszta, Parti Nagy Lajos vagy Závada Péter.

Az első, „Iskola a határon” címmel megrendezett beszélgetésen Zsugyó Virág (EKINT) moderálása mellett Ercse Kriszta, a Civil Közoktatási Platform koordinátora, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és  Radó Péter - oktatáskutató, oktatáspolitikai elemző beszéltek a közoktatás helyzetéről, a pedagógusok tüntetéséről és céljairól, oktatáspolitikáról és arról, hogyan kellene kinéznie a magyar iskoláknak a XXI. században. A beszélgetést itt hallgathatja meg:


A második kerekasztal-beszélgetésen Krasztev Péter – kulturantropológus, a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója,  Misetics Bálint szociálpolitikus és aktivista, illetve Tóth Fruzsina - jogász, az ELTE PhD-hallgatója beszéltek az autoriter rendszerek konszolidálhatóságáról, demokrácia és diktatúra határáról és polgári ellenállásról. A moderátor Varga Áron (EKINT) volt.


A harmadik beszélgetés témája a népszavazás mint politikai eszköz volt. Hann Endre szociálpszichológus a Medián közvélemény-kutató cég ügyvezető igazgató, Lakner Zoltán politológus és Unger Anna politológus Miklósi Zoltán moderálásával beszélgettek pártpreferenciákról, választói magatartásról, népszavazásról és természetesen a mai magyar helyzetről.


Bródy János fellépéséről Csillag Ádám készített felvételt.



Legolvasottabb bejegyzések