ekint embléma

Az október 25-i, Legyen köztársaság! című fesztivál videóanyagai

hírek 2015-12-12 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

A 2015. október 25-i, Legyen köztársaság! című fesztivál kerekasztal-beszélgetéseinek felvételei.

A fesztivál első kerekasztal-beszélgetésének témája a multikulturalizmus, menekültek illetve Európa és Magyarország kulturális önazonossága volt. A témáról Feischmidt Margit, társadalomkutató, Pintér Bence, újságíró - Mandiner és Zala Miklós, politikai teoretikus beszélgettek, a moderátor pedig Miklósi Zoltán, politikai filozófus volt.


A fesztivál második kerekasztal-beszélgetésének címe az "Igazságosság, autonómia és hatékonyság a felsőoktatásban" volt. A témáról Berlinger Edina, közgazdász, Misetics Bálint, szociálpolitikus, Szabó Miklós, volt jogi kari dékán beszélgetett, a moderátor pedig Somody Bernadette, alkotmányjogász volt.

A fesztivál harmadik panel beszélgetésének címe "A kultúra túlélési esélyei a nemzeti együttműködés rendszerében" volt. A témáról Parti Nagy Lajos, író, Schilling Árpád, rendező és Vojnich Erzsébet, festőművész beszélgettek. A moderátor Váradi Júlia, kulturális újságíró volt.

A fesztivál negyedik, és egyben utolsó beszélgetésének témája a tekintélyelvű rendszerek konszolidálhatósága volt. A panel résztvevői Csányi Vilmos - biológus, etológus, Rainer M. János - történész, Krekó Péter - politológus, szociálpszichológus voltak, Majtényi László, alkotmányjogász pedig moderált.

A fesztivál óta adományokat gyűjtünk készülő könyvünkhöz, amely az alkotmányosság helyreállítása érdekében készül.

2010 óta a jogállamiság lerombolásának lehettünk tanúi. ha Ön szerint is fontos, hogy az elmúlt évek változásait dokumentáljuk, értékeljük, és javaslatokat adjunk a demokrácia helyreállításához, kérjük, támogassa az Eötvös Károly Intézetet és könyvünk megjelenését!

Amennyiben szeretne segíteni, ezt a CitiBank Nyrt. 10800014-00000006-10649394 számlaszámra utalva tudja megtenni. Minden segítség számít.

Ha legalább 5000 forinttal támogatja a könyv kiadását, a szerzők dedikációjával ellátott példányt biztosítunk Önnek, és a könyvben, óhaja szerint, támogatóként meg is jelöljük a nevét (ez esetben, kérjük, jelezze ezt nekünk e-mailben az info@ekint.org címen).

Segítségét hálásan köszönjük!

Legolvasottabb bejegyzések