ekint embléma

Az Alaptörvény fiktív hatodik módosítása - Magyarország angyal

álláspont 2014-01-28 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Az Eötvös Károly Intézet birtokába került az Alaptörvény tervezett hatodik módosítása, amit a nemzeti egyetértés szolgálata jegyében közzéteszünk.

Az Eötvös Károly Intézet birtokába került az Alaptörvény tervezett hatodik módosítása, amit a nemzeti egyetértés szolgálata jegyében közzéteszünk:

Magyarország Alaptörvényének hatodik módosítása*

Az Országgyűlés mint alkotmányozó hatalom az Alaptörvény 1. cikk (2) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörében eljárva az Alaptörvényt a következők szerint módosítja:

Az Alaptörvény „ALAPVETÉS” részében, az R) cikk (3) bekezdése a következővel egészül ki: „valamint Magyarország angyali természetével”.
Az Alaptörvény R) cikk (3) bekezdésnek a hatályos szövege a következő:
“(3) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival, valamint Magyarország angyali természetével összhangban kell értelmezni.”

Indokolás

A kiegészítést azon általános meggyőződés alapján kell az Alaptörvénybe foglalni, hogy Magyarország akárcsak Gábriel arkangyal eredendően bűntelen, ezért az Alaptörvény rendelkezéseit a magyar nemzet ártatlanságával összhangban kell értelmezni.

Az (I) cikk (3) bekezdés szerint “Magyarország himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.” E költemény negyedik versszakának első és második sora („Hajh, de bűneink miatt/ Gyúlt harag kebledben”) az Alaptörvény jelen módosításánál fogva nem érvényes a nemzetre.

---

*Büntetőjogi felelősségünktől való félelmünk tudatában nyomatékosan felhívjuk az olvasó figyelmét, hogy ez az Alaptörvény módosítás a képzelet műve, csak ebben az értelemben valódi, ezért nem alkalmazandó rá a bajai videó-botrányra elfogadott Lex Gavra.


Legolvasottabb bejegyzések