ekint embléma

A második hullám - a jogállam lebontása

elemzés 2010-12-13 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Elemzésünkben ismételten összefoglaltuk a törvényhozás munkájáról, a jogállamiság alapvető garanciáinak felszámolásáról szóló kritikáinkat.

Másokkal együtt készített közös elemzésünkben ismételten összefoglaltuk a törvényhozás munkájáról, a jogállamiság alapvető garanciáinak felszámolásáról szóló kritikáinkat.

A 2010. évi választásokat követően megalakult Országgyűlés jogalkotási tevékenysége kapcsán a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Intézet augusztusban közzétett közös elemzésében értékelte a törvényalkotás módszerét és tempóját, valamint a jogállami értékrenddel összeegyeztethetetlennek tartott szabályokat.

A három szervezet az Országgyűlés tevékenységét most abból a szempontból vizsgálja, hogy melyek azok az intézményes fékek és ellensúlyok, amelyeket 2010 májusa óta a kormányzat közhatalmi döntéssel kiiktatott vagy jelentősen meggyengített. Az elemzés emellett röviden bemutatja azokat a jelentősebb, szeptember óta elfogadott jogszabály-módosításokat, amelyek alkotmányossági aggályokat vetnek fel.

Töltse le az elemzést az alábbi linkről!

A második hullám - a jogállam lebontása

The second wave of legislation by Hungary’s new Parliament – Violating the rule of law


Legolvasottabb bejegyzések