ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK


2016. április 23.
Legyen Köztársaság - Április 23.
Szabadegyetem az Alaptörvény Ünnepén   
2016. március 10.
Legyen Köztársaság! Március 14. Gödör Klub
Az Eötvös Károly Intézet ingyenes, nagy sikerű közéleti és kulturális fesztiválját március 14-én, változatos programokkal újból megtartja, mert még mindig azt szeretnénk, hogy legyen köztársaság!   
2015. November 29.
Eszmény és valóság konfliktusa az új egyházszabályozásban - Kerekasztal-beszélgetés a Nyitott Műhelyben
December 1. (kedd) 17:30, Nyitott Műhely (1123 Budapest, Ráth György utca 4.)   
2015. március 4.
Legyen köztársaság!
Az Eötvös Károly Intézet tavaly október 23-i, nagysikerű közéleti és kulturális fesztiválját március 14-én, változatos programokkal újból megtartja, mert még mindig azt szeretnénk, hogy Legyen köztársaság!   
2014. október 23.
Legyen köztársaság!
Az Eötvös Károly Intézet 2014. október 23-án, csütörtökön a köztársaság napjáról, kikiáltásának huszonötödik évfordulóján egész napos közéleti-kulturális fesztivállal emlékezik meg délelőtt 11 órától estig a Gödör (G3) Klubban, a Király utca 8-10-ben. - FESZTIVÁLPROGRAM   
2014. október 3.
Szabad egyház a szabad államban - Vallásszabadság-konferencia 2014. október 3-án
Az Eötvös Károly Intézet "Szabad egyház a szabad államban" címmel szervez konferenciát az egyházak ügyének megvitatására 2014. október 3-án 10 órai kezdettel, az OSA Archívumban (1051 Budapest, Arany János u. 32.).   
2014. október 3.
Szabad egyház a szabad államban
Az Eötvös Károly Intézet "Szabad egyház a szabad államban" címmel szervez konferenciát az egyházak ügyének megvitatására 2014. október 3-án 10 órai kezdettel, az OSA Archívumban (1051 Budapest, Arany János u. 32.).   
2014. március 8.
Az ELTE Vitaklub következő közéleti estjét 2014. március 10-én 18 órakor rendezik az Aula Magnában Majtényi László részvételével
A vita tételmondata: A Ház szerint a múlttal való szembenézéshez nélkülözhetetlen az ügynökakták teljes nyilvánossága.   
2013. szeptember 24.
Kiállítás: HIÁNYZÓ ALAP - Nemzeti falvédő valóság
Az Eötvös Károly Intézet Elárvult alkotmánybírósági határozatok örökbefogadási programja keretében RAJK László "Hiányzó…" sorozata újabb munkáiból nyílik kiállítás.   
2013. április 16.
10 éves az Eötvös Károly Intézet
10 éves az Eötvös Károly Intézet   
2013. március 5.
Rendszerkritikai estek: A felsőoktatás reformja
Az Eötvös Károly Intézet meghívja a Rendszerkritikai esték című rendezvénysorozata következő eseményére, amelynek témája: A felsőoktatás reformja. Időpont: 2013. március 5. 18 óra. Helyszín: Könyvtár Klub & TreffOrt Kert, 1088 Budapest Múzeum krt. 4. Verseit felolvassa: Erdős Virág, zenél: Kollár-Klemencz László. Kerekasztal-beszélgetés: Berács József, Geréby György és Polónyi István részvételével, a vitát vezeti: Kazai Viktor.   
2012. október 2.
Rendszerkritikai esték: Kultúra és szabadság
Az Eötvös Károly Intézet meghívja a Rendszerkritikai esték című rendezvénysorozata következő eseményére, amelynek témája: Kultúra és szabadság. Időpont: 2012. október 2., kedd 18 óra. Helyszín: Szimpla Kert Budapest, Kazinczy utca 14. Zenél: a László Attila Trió: László Attila, Tóth István, Fónay Tibor Kerekasztal-beszélgetés Vojnich Erzsébet festőművész, Závada Pál író és Szabó György, a Trafó volt igazgatója részvételével. A vitát vezeti:Váradi Júlia   
2012. június 28.
Kisfilmek a jogállamról
Ma bemutatják a „Jogod? Van! Filmezz jogállamot!” pályázat hat győztes kisfilmjét. A Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Intézet 2011 novemberében kiírt „Jogod? Van! Filmezz jogállamot!” pályázatának hat díjazott alkotását mutatják be 2012. június 28-án 17 órakor a Kino moziban.   
Rendszerkritikai esték: Tanszabadság és esélyegyenlőség
Az Eötvös Károly Intézet meghívja a Rendszerkritikai esték című rendezvénysorozata következő eseményére, amelynek témája: tanszabadság és esélyegyenlőség. Időpont: 2012. május 7., hétfő, 17 óra 45 perc. Helyszín: OSA Archívum, Budapest, Arany János utca 32. Zenél: A HANEM Tangózenekar.   
2012. március 15.
Kiosztottuk a Rák Bende díjakat
A díjat azok a magyar politikusok és közéleti szereplők érdemelhetik ki, akik a jogállam, az alkotmány tönkretétele terén meggyőződésből vagy gyávaságból maradandót romboltak. A Rák Bende Emlékbizottság a napokban összeült, és a magyar emberek jelölése alapján a 2011-es teljesítményeket értékelve hozott döntést. Az Emlékbizottság tagjai Vojnich Erzsébet festőművész, Péterfy Bori színésznő-előadóművész és Grecsó Krisztián író voltak.   
Közeleg a pillanat: a Rák Bende díjak kiosztása
A díj névadója Arany János Elveszett alkotmányának szereplője, az alkotmányt pusztító parlagi maradiság szimbolikus alakja: Rák Bende. Amit Rák Bendének nem sikerült a 19. században, azt a látszat szerint mai utódai megvalósítják.   
Rendszerkritikai esték: Simplicity - Az unortodox gazdaságpolitika
Zenél: Presser Gábor, felolvas: Parti Nagy Lajos. Őket rendszerkritikai kerekasztal-beszélgetés követi Bokros Lajos, Felcsúti Péter és Várhegyi Éva közgazdászok részvételével. A vitát vezeti: Majtényi László. Időpont: 2011. február 20., 19 óra. Helyszín: Kossuth Klub, Budapest, Múzeum utca 7.   
2011. december 5.
Jogod? Van! Filmezz jogállamot!
A Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közös pályázata. Pályázati határidő: 2012.01.10.   
Rendszerkritikai esték: Az elveszejtett alkotmány
A 2011. november 28.-án 18:00 órakor az OSA Archívumban (Bp., Arany János u. 32.) tartandó rendezvényünkön Dés László zenél, Parti Nagy Lajos felolvas, és egy rendszerkritikai kerekasztal-beszélgetés is lesz Elek István, Erős Ferenc, Majtényi László és Parti Nagy Lajos részvételével.   
2011. szeptember 27.
Felhívás alapjogi ítéletek megosztására
Az Eötvös Károly Intézet az Ön segítségét kéri egy kutatásához.   
2011. március 30.
Két alkotmány: a konferencia előadásai
A jogállami forradalom alkotmányának védelméről és a 2011. évi alkotmányozás problémáiról szóló konferenciánk hanganyaga meghallgatható honlapunkon.   
Két alkotmány. Meghívó konferenciára
2011. március 21-én, hétfőn 10 órától Két alkotmány (1989 – 2011) Alkotmányos folyamatosság és megszakítottság címmel konferenciát tartunk, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.   
2011. március 1.
Alkotmányos átmenetről a Tranzitban -- Meghívó sajtóbeszélgetésre
Az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja a 2011. március 1-jén, kedden 14 órakor tartandó sajtóbeszélgetésére a Tranzit Art Caféba (Kosztolányi Dezső térnél, a Bukarest utcában, a volt buszpályaudvar épülete)   
Ne hagyd, hogy webrevágjanak!
Az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a NE HAGYD, HOGY WEBREVÁGJANAK! című rendezvényére.   
Meghívó A kétharmad és az Alkotmány című teadálutánra
Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet folyamatosan napirenden tartja a köztársasági alkotmány védelmének ügyét. Többek között konferenciák és beszélgetés-sorozatok szervezésével, alkotmányjogászok, neves értelmiségiek megszólaltatásával, körkérdésekre adott válaszok nyilvánosságra hozatalával, könyvkiadással veszünk részt az erről szóló társadalmi párbeszédben, egyúttal arra is törekszünk, hogy minden szakmailag értékes, akár alapvetően eltérő álláspontnak fórumot, nyilvánosságot biztosítunk.   
Meghívó konferenciára
A Bírónők Egyesülete és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a 2009. december 11-én, pénteken megrendezésre kerülő konferenciára, amely két szakmai kérdéskört érint: foglalkozik az igazságszolgáltatás nyilvánosságával, valamint a szexuális bűncselekmények gyermekáldozataival a bírósági eljárásban.   
2009. október
Meghívó könyvbemutatóra 2009. október 20., kedd, 17 óra
Az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja a Mi fenyegeti a köztársaságot? című könyvének bemutatójára.   
2009. augusztus 26.
Pályázati Felhívás a magánélet fontosságáról szóló kreatív alkotások készítésére
A budapesti Eötvös Károly Intézet mint a BROAD nemzetközi projekt (www.broad-project.eu) résztvevője pályázatot hirdet alkotócsoportok és egyéni pályázók számára kreatív alkotások létrehozására, műfaji megkötés nélkül, az alábbi feltételekkel:   
Túl a szövegen - Meghívó könyvbemutatóra
Tóth Gábor Attila: Túl a szövegen című könyvének megjelenését többek között az Eötvös Károly Intézet is támogatta, ezért örömünkre szolgál a kötet bemutatójára szóló meghívót közzétenni.   
2009. április 28-29.
(Köz)adatok aranykalitkában Adatvédelem, információszabadság, információbiztonság
Kétnapos adatvédelmi és információszabadság-szeminárium az IIR-Hungary szervezésében az Eötvös Károly Intézet részvételével.   
2009. február 11.
Szakmai egyeztetés az Országos Rendőr-főkapitánysággal
Intézetünk a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet és a Nemzeti és Etnikai Jogvédő Iroda képviselőivel együtt szakmai egyeztetést folytatott az Országos Rendőr-főkapitánysággal. A találkozóra a négy szervezet kezdeményezésére került sor.   
2008. december 11.
Sajtóbeszélgetés a környezeti adatok hozzáférhetőségéről és általában az információszabadságról
A Közép-európai Egyetemen sajtóbeszélgetésre kerül sor a környezeti adatok hozzáférhetőségéről, az információszabadságról és a témában megrendezésre kerülő hétvégi háromnapos nemzetközi konferenciáról.   
2008. október
Alkotmánybíróság: őr és őrzött?
A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot? című vitasorozatának következő (UTOLSÓ) eszmecseréjére 2008. október 28-án, kedden 16.30-ra a Ráday Könyvesházba (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. október
Egy független ország
A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot? című vitasorozatának következő eszmecseréjére 2008. október 14-én, kedden 17 órára a Ráday Könyvesházba (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. szeptember
Bíróságok: felelősség és függetlenség
A Mi fenyegeti a köztársaságot? című beszélgetéssorozatunk nyári szünete után elsőként az igazságszolgáltatás helyzetével foglalkozik. A rendezvény 2008. szeptember 30-án, kedden, 16:30-kor lesz a Ráday Könyvesházban (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. augusztus 26.
Együttműködés a kisebbségi biztossal
A jogvédelem és a közös fellépés hatékonyabbá tétele érdekében együttműködési megállapodást írt alá – más szervezetekkel együtt – az Eötvös Károly Intézet a kisebbségi biztossal.   
2008. április 29.
A gyülekezés szabadsága
A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tizenegy részes beszélgetéssorozatának a nyári szünet előtti utolsó eseményén a gyülekezés szabadságáról lesz szó. A rendezvény 2008. április 29-én, kedden, 16 órakor lesz a Ráday Könyvesházban (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. április 15.
Romák és nem romák közös hazája: Magyarország
A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot? című vitasorozatának negyedik eszmecseréjére 2008. április 15-én, kedden 16 órára a Ráday Könyvesházba (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. március 31.
A pártok az Országgyűlésben vagy a nép a szavazófülkében
A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot? című vitasorozatának harmadik eszmecseréjére 2008. március 31-én, hétfőn 16 órára a Ráday Könyvesházba (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. március 4.
A Harmadik Köztársaság védelme/2
Miből egész és miből fél? Parlamentáris, kancellári vagy elnöki rendszer? A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot? című vitasorozatának második eszmecseréjére 2008. március 18-án, kedden 16 órára a Ráday Könyvesházba (Budapest, Ráday utca 27.).   
2008. február 26.
A Harmadik Köztársaság védelme
A Friedrich Ebert Stiftung és az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt a Mi fenyegeti a Harmadik Magyar Köztársaságot? című vitasorozatának első eszmecseréjére, 2008. február 26-án, kedden 16 órára a Ráday Könyvesházba (Budapest, Ráday utca 27.). A beszélgetés címe: A Harmadik Köztársaság védelme.   
2008. február 13.
Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot?
Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és a Friedrich Ebert Stiftung 2008 tavaszán és őszén nyilvános közpolitikai vitákat tart. A vitasorozat címe: Mi fenyegeti a Harmadik Köztársaságot? A beszélgetések helyszíne a Ráday Könyvesház (Budapest, Ráday utca 27.)   
2007. június 25.
Kerekasztal-beszélgetés a roma támogatások követésének lehetőségeiről
   
2007. május 14.
Pártfinanszírozási staféta
A Méltányosság Politikaelemző Központ, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és a Védegylet “PÁRTFINANSZÍROZÁSI STAFÉTA” címmel május 14-én, hétfőn kerekasztal-beszélgetést szervez a Ráday könyvesházban (Bp, IX. Ráday u. 27.).   
2007. január 18.
Az információs szabadságok - könvybemutató
Megjelent Majtényi László: Az információs szabadságok című könyve. A kötetet könyvbemutató keretében mutattuk be.   
2006. december 18.
Az olvasó védelmében - könyvbemutató
Az Élet és Irodalom kiadója szeretettel meghívja Majtényi László és Miklósi Zoltán Új kötetének bemutatójára az Írók Boltjába (Bp. VI., Andrássy út 45) december 18-án, hétfőn, délután fél 4-re.   
2005. március 24.
Politika és iskola konferencia
Az Eötvös Károly Intézet az Oktatási Jogok Biztosával együtt konferenciát szervezett, amelyen szociológiai, pedagógiai és jogi témájú előadások foglalkoztak azzal, hogy milyen szerepet kaphat, illetve milyen szerepet kell kapnia a politikának az iskola életében.   
2004. november 25.
A kultúra finanszírozása Magyarországon
Az Eötvös Károly Intézet A kultúra finanszírozása Magyarországon címmel eszmecserét szervez.   
2004. június
Könvybemutató: És mi lesz az alkotmánnyal?
Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet megjelentette az És mi lesz az alkotmánnyal? című kötetét.   
2003. szeptember
És mi lesz az Alkotmánnyal?
Az Eötvös Károly Intézet És mi lesz az alkotmánnyal? címmel kétnapos konferenciát szervez.   
2003. július
Hogyan bizonyítható a megkülönböztetés?
Az Eötvös Károly Intézet a közelmúlt érdeklődést kiváltó jogvitái(jászladányi iskola, egri kórház) nyomán Hogyan bizonyítható a megkülönböztetés? címmel eszmecserét szervez.   
2003. március
A bírósági ítélkezés feltételrendszere
Meghívó a Bírósági Ítélkezés Feltételrendszere c. konferenciára, mely az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Dísztermében (Budapest, V. Egyetem tér 1-3. I. emelet) kerül megrendezésre 2003. március 25. (kedd) napján 10 órai kezdettel.   
2003. február
A Köztársaság jelene
Az Eötvös Károly Intézet tisztelettel meghívja Önt A Köztársaság jelene címmel rendezendő kerekasztal-beszélgetésre.